Turvallisuusinfo KPL:n otteluun saapuville

Tervetuloa nauttimaan kansallispelistämme Kouvolaan!

Alla on listattu turvallisuuteen liittyviä asioita ottelutapahtumissamme. Pyydämme ottamaan asiat huomioon, kun saavutte KSS Energia Areenalle tai muualle KPL:n järjestämiin otteluihin heinäkuussa 2020.

* Merkityt kohdat koskevat vain Superpesisotteluita.

Muita kohtia sovelletaan ottelutapahtumiin, joissa osallistujia on selvästi alle maksimimäärän.

Yleiset ohjeet ottelutapahtumissa (*vain miesten Superpesisotteluissa):

1. Yleisötilaisuuteen ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita tai jos epäilee altistuneensa pandemialle.

2. *Miesten Superpesisotteluiden lipunmyynti tapahtuu ennakkoon verkon kautta ja porteilta. Sisäänkäynnin yhteydessä on lipuntarkastus.

3. *Tapahtuma-alue on jaettu kolmeen lohkoon. Sisäänkäynti VAIN kunkin lohkon omasta sisäänkäynnistä. Ottelulipussa on maininta, mitä sisäänkäyntiä tulee käyttää.

Sisäänkäynnit lohkoittain:

 • 3-puolen betonikatsomo (D-katsomo + B2): Kuntotalon portti (Salpausselänkatu 38)
 • Kotipesän katsomo (A1, A2, B1-katsomot): Ässä-tornin portti (Ilmarinkuja 3)
 • 2-puolen terassikatsomo (C-katsomot, E-katsomo): jäähallin portti (Topinkuja)

4. Kun saavut tapahtuma-alueelle, puhdistathan kätesi portin sisäpuolella olevalla käsidesillä.

5. *Kuhunkin lohkoon on oma sisäänkäynti sekä omat myyntipisteensä ja wc-tilat. Lohkojen välillä liikkuminen ei ole sallittua. Katsomotiloissa ei ole suositeltavaa liikkua turhaan tai vaihtaa paikkaa.

6. Kädet tulee pestä vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. WC-tiloissa on aina saatavilla riittävästi saippuaa ja kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä. Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen. Maskia voi halutessaan käyttää, ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.

7. Myyntipisteiden hygienia on tärkeää, jotta voit turvallisesti käydä asioimassa myyntipisteillä

 • Ennen myyntipisteelle tuloasi pesethän kätesi wc-tiloissa saippualla tai puhdistat kätesi myyntitiskillä olevalla käsidesillä.
 • Kaikki myytävät tuotteet eivät ole asiakkaiden ulottuvilla. Myyjät ojentavat sinulle tarvittaessa ostamasi tuotteet.
 • Henkilökunta huolehtii koko ajan myyntipisteen puhtaudesta ja noudattavat erityisen tarkasti hygieniaohjeita.

8. Turvallisin paikka on epäilemättä ulkotila, mutta ulkonakin etäisyys on valttia. Jätä väliin molemmilla käden mitta (suositus 1-2 m turvavälistä) niin katsomoissa, kahvio- ja wc-jonossa kuin tauoilla kuulumisia vaihtaessasi.

 • *Otteluliput myydään lohkoittain. Mikäli sinulla ei ole kausikorttia, jossa on paikkavaraus, voit valita istumapaikan lohkosta, johon lipun olen ostanut. Valitse istumapaikkasi siten, että väliin jää aina yksi tyhjä paikka.
 • Mikäli haluat istua perheesi tai pienen henkilöryhmän kanssa vierekkäin, se on sallittua. Henkilöryhmää ei voi vaihtaa kesken ottelutapahtuman. Tapahtumassa vaihtaessasi istumapaikkaa varmista, että turvavälit muihin katsojiin säilyy.
 • Jokaisella katsojalla on oikeus riittävään turvaväliin niin halutessaan. Tällöin myöhemmin paikalle tulleiden tulee vaihtaa istumapaikkaa, jos turvaväli ei muuten täyty.
 • *Myyntipisteille ja wc-tiloihin on merkitty jonotuspaikat, huolehdi lisäksi etäisyydestä muihin jonossa oleviin.

9. Koko tapahtuman ajan kentälle meno on katsojilta kielletty.

 • *Urheilijoiden turvallisuuden varmistamiseksi heidän siirtyessä pukuhuoneista kentälle ja takaisin, suljetaan katsomosta kulkeminen samalle reitille. Katsojat käyttävät tällöin kolmospesän puoleista reunaa, eikä wc-tiloihin ole pääsyä pelaajien kulkiessa pukutiloihin.

Lisätietoja otteluun saapumisesta

Näillä korteilla ja lipuilla pääset sisään ENNEN OTTELUN ALKAMISTA:

 • Klubikortilla tai -lipulla vain Ässätornin portilta
 • Kannattajakortilla mistä tahansa portista

Kausikorttilaiset ilmoittavat kortin käytöstä etukäteen. Sisäänkäynti sovitusta portista ja ilmoittamalla nimi lipunmyynnissä.

Lehdistökortilla etukäteen ilmoittautumalla. Sisäänkäynti sovitusta portista ja ilmoittamalla nimi lipunmyynnissä.

Aiemmin ostetun avoimen kertalipun käytöstä ilmoitetaan etukäteen toimistolle. Lippu vaihdetaan nimilistan mukaan otteluun tultaessa lipunmyynnissä ottelukohtaiseen lippuun.

Netistä ostettu kertalippu 15 / 5 € otteluun. HUOM! Varmista lipusta katsomon sisäänkäynti.

Portilta ostettu lippu 20 / 10 €

Näillä korteilla ja lipuilla pääset sisään OTTELUN ALETTUA, jos katsomolohkoissa on tilaa:

 • Seurakortit (talkoo-, vetäjä- ja junnukortit)
 • PPL:n vapaakortit
 • Aiemmin ostetut avoimet (ei ottelukohtaiset) kertaliput.

Tulethan otteluun hyvissä ajoin, niin vältät jonottamisen. Erityisesti terassikatsomoon saapuessa kirkas kesäsää hankaloittaa lippujen lukemista ja saattaa aiheuttaa jonojen muodostumista.

Muistutus, että AVI:n määräysten mukaan lohkojen välillä ei voi liikkua. TARKISTA aina ennen otteluun saapumista, mikä on sinun kortin tai lipun sisäänkäynti. Näin vältät ylimääräisen lenkkeilyn ennen ottelun alkua.

Tervetuloa KSS Energia Areenalle!

Lue myös