top of page

Lisää jatkosopimusuutisia - nopeutta ja kokemusta ensi kaudellakin




Kouvolan Pallonlyöjät on tehnyt jatkosopimukset pitkän linjan koplalaisten kanssa: Matti Latvala ja Tommi Mäentausta jatkavat KPL:n riveissä ainakin kaudella 2025.


Nopeutta, kokemusta ja varmaa suorittamista, sitä tämä parivaljakko tarjoaa. KPL:n pelaajaneuvotteluista vastaava hallituksen jäsen Jari Vesanen kommentoi molempien miesten toimivan hienona esimerkkinä niin joukkueelle kuin koko lajille.


- Upea juttu, että saimme houkuteltua Matin jatkamaan ainakin vuoden vielä Koplassa. Kapteenin tinkimätön asenne harjoitteluun ja pelaamiseen toimii isona esimerkkinä koko joukkueelle.


- Tommi on pitkäaikainen Koplan sotaratsu, jolla on Superissa kautta aikojen eniten kentälle menoja. Mäksä toimii koko lajille esimerkkinä kärkimieheltä vaadittavasta työmoraalista. Ei pidä myöskään väheksyä Tommin ulkopeliroolia varmaotteisena kakkoskopparina ja erinomaisena jatkepallojen katkojana. Tärkeä kiinnitys ensi kauden joukkueeseen, Vesanen päättää.


Konkareille kertynyt paljon vastuuta vuosien mittaan

Tommi Mäentausta on Hyvinkään Tahkon kasvatti ja pelannut KPL:ssä kaudesta 2010. Hän on noussut superpesiksen nopeimpiin etenijöihin ja saavutti heinäkuussa 600 tuodun runkosarjajuoksun rajan seitsemäntenä pelaajana historiassa. Nopeat jalkansa ja kovan heittokäden hän on hyödyntänyt myös ulkopeliroolissaan kopparina ja tuo täten vankkaa osaamista takakentälle.


- Kouvolassa on ollut hyvä pelata, treenata ja olla muutoinkin. Saanut ison ja vastuullisen roolin vuosien mittaan ja pystynyt pitämään siitä kiinni. Tuntuu vähän toiselta kodilta vaikka on kotoisin eri kaupungista. Pesäpallon ulkopuolella myös työkuviot on alkaneet hyvin hahmottumaan pesäpallon ympärille. Kaikin puolin tyytyväinen kun vielä kelpaa pelaamaan, Mäentausta iloitsee tuttu pilke silmäkulmassa.


Matti Latvala on yksi KPL:n konkareista ja on pelannut seurassa kaudet 2009-2011 ja 2015 lähtien. Hän toimii kakkospuolen muurina ja on yksi sarjan parhaimpia numerokotiuttajia. Tälle Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatille on luotettu pitkään myös joukkueen kapteenin titteli ja johtajuus huokuukin hänestä niin asenteen kuin suorittamisen kautta.


- Vesasen Jari lähestyi hyvissä ajoin talvella ja ilmoitti, että pitäisi vuosi vielä jaksaa. Aikaisemmin ei ole tarvinnut miettiä mutta nyt piti laittaa myssy päähän. Tammikuussa olin melko varma, että tämä kesä on viimeinen. Helmikuussa olin jo täysin varma, että syksyllä nämä kinkerit loppuu. Maaliskuussa soitin Jarille, että eiköhän tehdä se sopimus. Näin se mieli muuttuu, kun aurinko alkaa pilkistämään.


- Hyvät fiilikset sopimuksesta. Hieno seura ja hyvä joukkue auttaa jaksamaan ja tekemään töitä. Hienoa, että saa vielä 42-vuotiaana pelata superia joukkueessa, jolla on aito mahdollisuus pelata mitaleista. Ilman menestymisen mahdollisuutta tämä olisi ajanhukkaa. Itselle on ollut todella tärkeää, että mehut tullaan puristamaan ihan loppuun eikä pelivuosia jäisi vahingossakaan käyttämättä. Uskon, että se harmittaisi myöhemmin. Tällä sopimuksella saadaan siihenkin ruutuun rasti, Latvala summaa.



Kouvolan Pallonlyöjillä on tällä hetkellä kasassa 9 pelaajasopimusta ensi kaudelle. Ja kuten somen puolella jo aiemmin vinkattiin, niin 3/6 jatkosopimusuutista on nyt julkaistu. Lisää jatkosopimusuutisia tulossa siis lähiaikoina, pysy kuulolla!


Kouvolan Pallonlyöjien sopimustilanne 9.8.2024


2024: Valtteri Hämäläinen, Juha Korhonen, Jasperi Luoma, Arttu Ruuska, Matti Saukko, Patrik Wahlsten (+optio 2025) ja Aleksi Vainio


2025: Tommi Mäentausta, Matti Latvala, Valtteri Luoma, Teemu Nikkanen, Ville Pesu ja Patrik Vartama


2026: Aapo Kinnunen, Eemeli Laine ja Elias Pitkänen




Komentáře


bottom of page