top of page

KPL murskasi Haminan ennätysyleisön edessä

Päivitetty: 14. heinäk.


Kouvolan Pallonlyöjät murskasi Haminan Palloilijat 2-0 (12-0, 8-1) ja nousi kauden ennätysyleisön 2328 katsojan edessä sarjassa kolmanneksi. Pikahälytyksellä otteluun kutsuttu Santeri Pasi pelasi vahvan debyyttiottelun ja nuorukainen löi heti avauspelissään komean juoksun.


KPL avasi pelin vahvasti, kun Elias Pitkäsen kauden neljäs kunnari näki päivänvalon heti ensimmäisen aloittavalla. Vahvasti kierteinen kumura pomppasi takatilanteessa HP:n koppari Juho Hacklinin yli ja KPL karkasi 3-0-johtoon. KPL iski heti kättelyssä 5-0:aan, eikä HP toipunut shokkialusta missään vaiheessa.


Teemu Nikkasen kentän halkaisija toisen tasoittavalla oli myös kaunista katseltavaa. Pallo vieri maratonportista läpi ja Nikkanen tyhjensi ajolähdössä pajatson. KPL kaunisteli jakson lukemat 12-0:aan. Debytantti Santeri Pasin sisääntulo oli myös vahva. Komeat vaihtolyönnit ja kirsikkana kakun päälle KPL:n 10:s juoksu, jonka Pasi sijoitti kolmosjatkeelle. HP sai avausjakson aikana ainoastaan yhden kolmostilanteen, mutta ei yhtään yritystä kotipesään.


Haminan kannalta toisen jakson alku oli tärkeä. KPL sai kuitenkin avausjuoksun, kun Patrik Wahlstenin polttolinjaan suunnattu lyönti otti heiton jälkeen virhepompun juuri lukkari Elias Lahden edessä. Toisessa vuorossa Nikkanen ja Wahlsten löivät KPL:n 3-0 karkumatkalle. HP tuli vahvasti toisen tasoittavalle, kun Elmo Peltonen löi itsensä suoraan kakkoselle. Riemu loppui kuitenkin lyhyeen, kun KPL:n ykköspalkittuna vahvaa peliä pelannut lukkari Elias Pitkänen irroitti taktisella väärällä Peltosen kakkospesältä.


Alistunut HP nöyrtyi kolmannen aloittavalla vahvasti pelanneelle KPL:lle. Pitkäsen läpilyönnillä tilanne vaihtui 4-0:aan ja KPL rallatteli tilanteeksi 8-0. Haminalle lohtua toi Johannes Kirin Superpesiksen avauskunnari tyhjään kenttään, mutta HP ei saanut kunnon iskua aikaiseksi ja KPL pääsi tuulettamaan puhdasta voittoa.



Voiton myötä KPL nousi sarjataulukossa jo kolmanneksi. KPL:n ottelut jatkuvat perjantaina 19. heinäkuuta Hyvinkäällä ja KSS Energia Areenalla pesisherkkua on tarjolla tiistaina 23. heinäkuuta klo 18.00, kun vastaan tulee Kiteen Pallo.






Comments


bottom of page