Löydä Kouvola

Kouvola on noin 86 000 asukkaan kaupunki Kymenlaaksossa. Laajaan kaupunkiin mahtuu ydinkeskustan lisäksi monia kaupunginosia ja palvelutaajamia sekä runsaasti vireää maaseutua. Kymijoki mutkittelee läpi kaupungin ja lisäksi seutua värittää 450 järveä. Liikenneyhteydet ovat toimivat joka suuntaan ja asuminen on tutkitusti edullista. Matka Helsinkiin taittuu junalla reilussa tunnissa ja Allegrolla Pietariin menee 2 ½ tuntia. Kaupungin sisällä liikut kätevästi bussilla tai polkupyörällä.

kaupunkiaillallaweb

Kouvola on monipuolinen liikunta- ja urheilukaupunki. Vaihtelevat ulkoilumaastot ovat hyvässä kunnossa ja käytettävissä ympäri vuoden. Kaupungin uimahallit kuntosaleineen, liikuntahalleissa kokoontuvat erilaiset ryhmät sekä satojen liikuntaseurojen vuorot tarjoavat liikunnallisia elämyksiä pikkurahalla. Mielakan rinnekeskuksessa on kiva hiihtää sekä lasketella talvisaikaan ja kesäisin voi rentoutua vaikkapa Kouvolan lukuisilla golfkentillä. Penkkiurheilijana pääset pelitunnelmaan kärkiurheiluseurojen KPL:n, Korisliigaa pelaavan Kouvojen ja SM-Liigaa pelaavan KooKoon otteluissa.

Kulttuurielämä on vilkasta ja tarjontaa riittää moneen makuun. Kouvola-talo ja Kuusankoskitalo järjestävät tapahtumia rock-konserteista taiteilijavierailuihin. Kouvolan teatterin, Kuusankosken teatterin sekä lukuisten harrastajateattereiden ohjelmistossa pyörii niin draamaa, komediaa kuin musikaalejakin.

Nauti Taidemuseo Poikilossa nykytaiteesta tai poikkea taiteilijoiden ja kädentaitajien keskittymässä Kuusankosken Taideruukissa. Kouvolassa tapahtuu: Muodin yö, Taiteiden yö, Pioneerifestivaali, PurpFlash, Jättömaa ja lukuisat muut tapahtumat tarjoavat ikimuistoisia hetkiä. Lisäksi Kouvolan ravintoloissa ja baareissa vierailee ahkerasti huippubändejä ja artisteja.

talojarannallaweb

Matkailijan huippukohteita ovat Repoveden kansallispuiston jylhät erämaat, Mustila Arboretumin satumaiset metsiköt satoine puulajeineen ja alppiruusuineen sekä Unescon maailmanperintökohde tehdasmuseo Verla. Siellä saatat vielä aistia patruunahenkeä ajoilta, jolloin tehtaan työläisistä pidettiin hyvää huolta. Tykkimäen huvipuisto vesipuistoineen on myös Kouvolan vetonaulana kestosuosikki.

Lisätietoja:
www.kouvola.fi
www.visitkouvola.fi
www.kouvola.fi/tapahtumat