Superpesiksessä neljänneksi jäänyt Kouvolan Pallonlyöjät vahvistuu lukkari Janne Kivipellolla. Janne Kivipelto siirtyy Alajärven Ankkureista Kouvolan Pallonlyöjiin 1+1 vuotisella sopimuksella. Myös Sasu Toikka jatkaa KPL:n paidassa 2+1 vuotisella sopimuksella. Optiovuodet ovat seuran optioita.

– Janne on yksi Superpesiksen parhaimmista lukkareista, joka on noussut lukkareiden aateliin, vaikka viime kausi menikin loukkaantumisen takia piloille. Kivipellon sopimuksen lisäksi haemme joukkueeseen vielä yhtä vahvistusta ulkopuolelta. Joukkueen rakennuksessa olemme aikataulussa ja joukkueen pitäisi olla kasassa syyskuun aikana, KPL:n toiminnanjohtaja Jari Vesanen kertoo.

Neljä kautta Superpesistä kasvattajaseurassaan Ankkureissa pelannut Janne Kivipelto kertoo tulevansa Kouvolan Pallonlyöjiin mitalitavoittein. 26-vuotias Kivipelto pelaa ulkopelissä lukkarina ja sisäpelissä Kivipelto kuvailee itseään monipuoliseksi. Kivipellon kausi 2016 meni piloille akillesjännevamman vuoksi jo toukokuussa.

– Tosi hyvillä fiiliksillä tulen KPL:ään. Kun tuli tällainen välivuosi, niin motivaatio on aivan tapissaan, 104 ottelua Superpesiksen runkosarjassa pelannut Kivipelto kertoo.

– Alusta alkaen on ollut positiivinen fiilis. Organisaatiosta on jäänyt positiivinen kuva ja tuntuu, että pelaajista pidetään hyvin huolta ja hommat toimivat. Useamman vuoden ajan täällä on ollut hyvä joukkue, Kivipelto kertoo siirron taustoista.

Akillesjännevammasta toipuva Kivipelto uskoo pääsevänsä normaaliharjoitteluun kiinni tämän vuoden puolella. Pelihaluja pursuavalle Kivipellolle ei tuota vaikeuksia pohtia, mistä löytyvät miehen vahvuudet ja kehitettävät kohteet lukkarina.

– Taktinen puoli vaatii isoimman kehityksen. Siinä on mahdollisuuksia kehittyä pitkälle. Heittokäsi on vahvuus. Heitto lähtee tarpeeksi kovaa ja nopeasti. Pääsen myös näpeille hyvin, mutta tolppaan pitää vielä saada varmuutta, Kivipelto pohtii.

Toikka: ”Koko ajan on menty eteenpäin”

Sasu Toikalla alkaa KPL:ssä jo kuudes kokonainen kausi. Toikan mukaan jatko KPL:ssä oli lopulta helppo.

– Tuntuu, että hommat ovat täällä kesken. Jatko oli luontainen ja hyvä ratkaisu tässä kohtaa, Kouvolaan asettunut Toikka kertoo.

– Koko ajan on menty nousujohteisesti eteenpäin, mies jatkaa.

Toikka on useamman kauden ajan kuulunut KPL:n pääkotiuttajiin. Tilastojen valossa Toikan paras kausi on 2014, jolloin Toikka pelasi myös uransa ensimmäisen Itä–Länsi ottelun. Ulkopelaajana etukenttää vaihtotilanteissa luutiva Toikka kertoo tätä kautta haitanneen selkäongelmat, joita nyt kuntoutetaan.

– Selän kanssa oli koko kauden ongelmia. Ihan ok kausi siihen nähden, vaikka runkosarjassa ei onnistumisia tullut niin paljon kuin tavoittelin. Pudotuspeleissä Lippoa vastaan meni hyvin, Vimpeliä vastaan heikommin.

Sasu Toikka on asettunut Koplaan

Sasu Toikka on asettunut Koplaan

Toikan kausi päättyi ennenaikaisesti loukkaantumiseen, joten nälkää varsinkin puolivälierissä hirmuiskussa olleelle Toikalle jäi.

– Ei tässä malttaisi odottaa, että pääsee taas harjoittelemaan. Kivipellolla on lukkarina aineksia huipulle, vaikka valitettavasti tämä kausi meni häneltä piloille. Etukenttäpelaamiseen kovakätinen Kivipelto tuo apua hakemalla näpyjä hyvin ja pitämällä etenijöitä lähellä pesää, Toikka miettii.

A-poikien mestaruutta perjantaina tavoittelevat Jesse Eskelinen, Valtteri Luoma ja Joona Mäkelä siirtyvät vuokrasopimuksella Haminan Palloilijoihin kaudeksi 2017. Ossi Meriläinen ja Joni Rytkönen eivät jatka KPL:n paidassa.

– Jesse on nuori pelaaja, jolle halusimme antaa vielä aikaa kehittyä kokonaisvaltaisesti. Emme kiirehdi Jessen kanssa, hän ehtii pelata Superpesiksen huipulla KPL:ssä vielä tulevaisuudessa, Vesanen taustoittaa.

– Iso kiitos myös Ossille ja Jonille kausista KPL:ssä, Vesanen jatkaa.

janne_ja_sasu

Sopimustilanne 15.9.2016

Jesse Eskelinen 2017 + optio 2018
Juho Hacklin 2017
Konsta Hyötyläinen 2017 + optio 2018
Valentin Ikonen 2017
Janne Kivipelto 2017 + optio 2018
Eero Kuitunen 2018
Anssi Lammila 2017
Matti Latvala 2018
Toni Laakso 2017
Valtteri Luoma 2018
Tommi Mäentausta 2018
Joona Mäkelä 2018
Teemu Nurmio 2017 + optio 2018
Matti Saukko 2017
Sasu Toikka 2018 + optio 2019

Pelinjohtaja Eero Pitkänen